Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Επιδείξεις χαράς τον Ιούνιο του 1963


 της Γεωργίας Ξάνθη
Ημέρες χαράς και γιορτής για το 60ο Δημοτικό σχολείο, της  Γ΄ Περιφέρειας Αθηνών της γειτονιάς Ακαδημίας Πλάτωνος. Η αυλή του Σχολείου ,υπερβολικά μικρή. Έτσι , το γήπεδο της χωμάτινης αλάνας  στην οδό Κρατύλου και Μοναστηρίου εκεί όπου σήμερα βρίσκεται η  κεντρική είσοδος του αρχαιολογικού χώρου , Τριπόλεως και Κρατύλου ήταν ο πλέον κατάλληλος για να δεχθεί τους πολυάριθμους θεατές ,συγγενείς και φίλους , κατοίκους , για να απολαύσουν την πανέμορφη εικόνα των μικρών  μαθητριών να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς .
Και αν προσέξετε ,στην εικόνα ,   παρουσιάζεται η παρουσία μιας μεγάλης γειτονιάς. Οι γονείς καμάρωναν, την πανέμορφη εικόνα των μικρών κοριτσιών ντυμένων ομοιόμορφα , καμάρωναν τα παιδιά τους  στην  όμορφη εκδήλωση, που απαιτούσε και  κόπο και προσπάθεια.  Πρόβες πρωί και απόγευμα για την τελική επιτυχημένη ημέρα. Έπρεπε να υπάρχει συγχρονισμός και οι μικροί μαθητές ακολουθούσαν πιστά τα παραγγέλματα του δασκάλου.
Στο βάθος , πίσω από το παλιό σπίτι , φαίνεται καθαρά το διώροφο σπίτι , Κρατύλου και Τριπόλεως , όπου σήμερα φιλοξενεί τα αρχαιολογικά ευρήματα της Αθήνας,  πριν αυτά βρουν την  μόνιμη κατοικία του , στο μουσείο της Πόλης των Αθηνών.
Στο πίσω μέρος της εικόνας η αποτύπωση της θύμησης. Πάντα με καλλιγραφικά γράμματα. Ιούνης του 1963.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου