Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

« Εν Αθήναις τη 17η Μαΐου 1963»


Γράφει η Γεωργία Π. Ξάνθη

 Νους υγιής εν σώματι υγιεί.Η φωτογραφία,  στο πίσω μέρος  ,με καλλιγραφικά γράμματα θα κρατά για πάντα την ανάμνηση αυτής της ημέρας. « Εν Αθήναις τη 17η Μαΐου 1963» .Η Αναμνηστική φωτογραφία ,από την λήξη της προπόνησης των μαθητριών της πρώτης τάξης, του πιο γνωστού γυμνασίου της συνοικίας μας. Ζ΄ Γυμνάσιο Θηλέων Αθηνών της συνοικίας Κολωνού, Ακαδημία Πλάτωνος και Βοτανικού.
Το διώροφο  κτήριο στην οδό Ιωαννίνων , νούμερο 14 τότε , νούμερο 6 σήμερα , βαμμένο με το χρώμα της ώχρας και σήμερα  και τότε  , δεν διέθετε αυλή για την άθληση των μαθητριών. Τόπος υποχρεωτικής προπόνησης, η  παιδική Χαρά στον Άγιο Γεώργιο, Τιμαίου και Πύλου. Τότε διέθετε και σκάμμα για το άλμα εις μήκος. Σουηδική  γυμναστική , υπό το βλέμμα κοπανατζήδων από γυμνάσια αρρένων της περιοχής. Εξάλλου ,η φήμη του Γυμνασίου , για τις πανέμορφες μαθήτριες  του, ήταν γνωστή σε όλη την μαθητική κοινότητα της Αθήνας.
 Η χρυσή εποχή της μπλε ποδιάς με τον άσπρο γιακά και την κορδέλα στα μαλλιά,  η χρυσή εποχή της Μίνι φούστας για τα καλλίγραμμα πόδια ,χωρίς κανείς να μπορέσει να την περιορίσει παρ όλες τις προσπάθειες γονιών και καθηγητών.
Αξέχαστα χρόνια, γλυκές στιγμές , χρόνια νιότης , χρόνια ξενοιασιάς αλλά και ελπίδας , φυλαγμένα σε βελούδινο κουτάκι  όπως τους αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου