Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ο βουλευτής Τούμπας




1 σχόλιο:

  1. Για να μην ξεχνάμε γιατί ο λαός που ξεχνά την ιστορία του δεν εχει μέλλον:
    Ο ναύαρχος Ι. Τούμπας ήταν άνθρωπος συντηρητικής ιδεολογίας όπως γράφει σε άρθρο του στο «ΒΗΜΑ» το 2009 και ο δημοσιογράφος Ριχάρδος Σωμερίτης που τον είχε γνωρίσει από κοντά στην πρεσβεία μας στο Παρίσι, και του είπε ότι φοβόταν την άνοδο των «Λαμπράκηδων» νεολαία της Ε.Δ.Α της εποχής εκείνης, και ανησυχούσε για τον «κομμουνιστικό κίνδυνο»
    Είχα συναντήσει τον Τούμπα στο Παρίσι (στην πρεσβεία) πριν από την Αποστασία. Η συνάντηση δεν ήταν δημοσιογραφική και δεν ήμουνα μόνος. Ο ναύαρχος παρέκαμψε τις ανήσυχες ερωτήσεις μας για όσα συνέβαιναν στην Ελλάδα. Ένα είχε να μας πει: την Ελλάδα την απειλεί ο αναρχοκομμουνισμός. «Κυβερνούν οι Λαμπράκηδες». Πρέπει να τεθούν εκτός νόμου. Για να σωθεί ξανά η Πατρίς...
    Ανέλαβε για λίγο το υπουργείο εσωτερικών επί Γ,. Παπανδρέου διαφώνησε και παραιτήθηκε. Τον Ιούλιο του 1965 με τα γνωστά στην σύγχρονη πολιτική ιστορία «Ιουλιανά» διασπάστηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου του 53% και ο βασιλιάς Κων/ος παρεμβαίνοντας απροκάλυπτα στην πολιτική ζωή της χώρας παρά τον περιορισμό του ρόλου του, από το Σύνταγμα που αναφέρει ρητά ότι «ο βασιλεύς βασιλεύει και ο λαός κυβερνά» έδωσε εντολή σε μια ομάδα αποστατών της Ε.Κ για σχηματισμό κυβερνήσεως. Την προεδρία της κυβερνήσεως ανέθεσε στον πρόεδρο της βουλής Γ.Αθανασιάδη -Νόβα ακαδημαϊκό και ποιητή, (έμεινε στην πολιτική ιστορία με το προσωνύμιο ο Γαργάλατας ) το υπουργείο Άμυνας, στον Σταύρο Κωστόπουλο και το δημοσίας τάξεως στον ναύαρχο Ι. ΤΟΥΜΠΑ.

    Ο Ι. Τούμπας υπήρξε βουλευτής της ενώσεως κέντρου «Ε.Κ» που ηγείτο ο Γ.Παπανδρέου την δεκαετία του 60, η οποία ήταν μια ταραγμένη πολιτικά περίοδο και είχε ως επακόλουθο την δικτατορία του 1967 και ως τραγικό τέλος της την πτώση της, με τον διαμελισμό της Κύπρου το 1974.
    O ναύαρχος Ι. ΤΟΥΜΠΑΣ συνεργάστηκε με την δικτατορία και το 1973 ήταν ο υπουργός δημοσίας τάξεως που διέταξε να εισβάλουν τα τανκ στην νομική Αθηνών. Φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμη απόστρατοι του ναυτικού που θαυμάζουν τον ρόλο του ναυάρχου Ι. Τούμπα,. «Σταγονίδια» τους είχε αποκαλέσει ο Ευάγγελος Αβέρωφ.

    ΠΗΓΉ ΒΗΜΑ


    Η ιστορία επαναλαμβάνεται και καταγράφει πρόσωπα και πράξεις τους φυσικούς απογόνους των δοσίλογων και προδοτών.
    Και πολύ σοφά ο Εθνικός Ποιητής μας Διονύσιος Σολωμός, 1797-1857 είπε,

    Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή